OMD:n asiakas Atria järjesti 25.-26.3. huikean jännitysnäytelmän Lahden torilla keskellä MM-huumaa. Kyse ei kuitenkaan ollut hiihdosta, vaan grillauksesta. Talvigrillaamisen nousevaan trendiin reagoiden Atria osoitti, että talvellakin voi todella grillata – vaikka 36 h putkeen!

Atria lähti tempauksellaan haastamaan aiempaa Guinness World Record -ennätystä pisimmässä yhtäjaksoisessa joukkuegrillauksessa (aiempi ennätys yhdysvaltalaisilta 34 tuntia ja 35 minuuttia). Ennätys haluttiin Suomeen satavuotiaan Suomen kunniaksi, unohtamatta tietenkään innovatiivista osallistumista Lahden MM-kisojen huumaan.

Grillauksen tavoitekestoksi määriteltiin 36 tuntia, jotta aiempi ennätys ylittyisi reilusti. Säännöt olivat tiukat. Muun muassa joukkueen tuli olla sama alusta loppuun, ja jokaisella kokilla tuli olla vähintään kahta grillattavaa tuotetta samanaikaisesti grillissä. Kaikki ruoka piti myös grillata raa’asta kypsäksi, ja kaikki ruoka tuli syödä. Kokit saivat pitää taukoja vain viisi minuuttia suoritustuntia kohden.

Jotta ennätysyritykselle saataisiin näkyvyyttä myös Lahden ulkopuolella OMD suunnitteli Atrialle mediakampanjan, jonka ytimessä oli livestream tapahtumasta. OMD koordinoi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa kuvauskaluston, kuvaajat, livestreamin, kampanjasivun sekä mediat, joissa livestream oli näkyvissä. Livestreamia oli mahdollista seurata ja kommentoida koko 36 h ajan kampanjasivulla.

Medioissa livestream upotettiin paraatibanneriin Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien etusivuilla. Näkyvyys ostettiin puolen tunnin blokeissa, joita oli siroteltu pitkin puolentoista vuorokauden uurastusta. Livestream upotettiin myös ulkomainontaan – kyllä, luit oikein. Yhteistyössä JCDecauxin kanssa livestreamia oli mahdollista seurata reaaliajassa Rautatietorin digitaalisilla ulkomainospinnoilla. Myös sosiaalinen media ohjasi seuraamaan streamia sekä antoi tilannetiedotusta paikan päältä.

Maailmanennätys syntyi sunnuntaina alkuillasta, ja sen huomioivat uutisoinnissaan mm. Ilkka, MTV sekä Viisitähteä -julkaisu. OMD onnittelee Atriaa hienosta suorituksesta ja uudesta ennätyksestä!

Tunnelmia paikan päältä:

Kampanjasivu: