Aloitin OMD:ssä digisuunnittelijana huhtikuun alussa. Ennen OMD:lle siirtymistä työskentelin vuoden tulospohjaisen markkinoinnin konsulttina digitoimistossa ja pari vuotta hakukoneiden parissa asiakaspuolella mediatalossa. Digisuunnittelijana vastaan asiakkaideni markkinointikampanjoiden digikokonaisuudesta.

Työt ovat lähteneet käyntiin vauhdikkaasti. Alalle tyypillisesti tehtävää on paljon ja tahti on nopea, mikä sopii itselleni erittäin hyvin. Oma asiakaskuntani on kiinnostava sekoitus kansainvälisiä ja lokaaleja  B2C- ja B2B-asiakkaita eri toimialoilta. Uskallan jo tässä vaiheessa ennustaa monipuolisten asiakkuuksien ja vaihtelevan tehtävänkuvan varmistavan myös alkuvaiheen jälkeen, että päivääkään ei tässä työssä tule kulumaan oppimatta uutta.

Työn vastapainoksi kuluneet kuukaudet ovat sisältäneet paljon huvia. Satuin ilmeisesti hyppäämään remmiin juuri oikeaan aikaan, sillä työpaikan, työkavereiden tai yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia on ollut lähes viikoittain. Kaikkeen oheistoimintaan osallistuminen tuntuisikin vaativan vähintään opiskeluaikojen turnauskestävyyttä. Tähänkin puoleen tosin löytyy tukea talon sisältä: esimerkiksi toukokuussa OMD oli yksi Keisarin 1 000 -packin tilaajista.

 

Kollegat konsernissamme ovat huippuja sekä töissä että vapaa-ajalla. Aiemmista työpaikoistani (myös alan ulkopuolelta) olen oppinut työilmapiiristä kertovan paljon se, kuinka uudet työntekijät otetaan vastaan. OMD:ssä olen kokenut itseni tervetulleeksi ensimmäisestä päivästä alkaen ja väittäisinkin, että meillä on ihan poikkeuksellisen mukavat työkaverit. On hienoa olla osa energistä, innostunutta ja ennen kaikkea erittäin ammattimaista työyhteisöä.

Digisuunnittelijan työ vaatii jatkuvaa kehittymistä ja opiskelua. Erilaisia koulutuksia ja perehdytyksiä onkin konsernissamme tarjolla paljon. Kehittyvä ala tarjoaa myös uramahdollisuuksia ja suunnittelijan töistä on meillä edetty mm. asiakasvastaavan tehtäviin. Itselleni on tullut positiivisena yllätyksenä, että konsernissamme on luonnollisten urapolkujen lisäksi vaihdettu jopa alaa talon sisällä.

Kansainväliseen konserniin kuuluva OMD tarjoaa eturivin paikan paikalliseen ja globaaliin mediamaailmaan. Etsimme jatkuvasti uusia osaavia kollegoita tai uraansa aloittelevia tulevaisuuden ammattilaisia.