#OMDuratarinat – Esittelyssä Client Manager Petra

#OMDuratarinat blogisarjassamme tutustumme OMD:n markkinoinnin ammattilaisiin. Tässä kuussa esittelyssä Client Manager Petra Rauhala.

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Hep ja hoi, Petra tässä moi! Ahkeroin Client Manager-nimikkeellä, joka käytännössä tarkoittaa tiivistä työskentelyä asiakkaiden kanssa. Töitä tehdään muun muassa strategioiden, kampanjoiden ja raporttien parissa, ja ennen kaikkea – yhdessä – kera timanttisten tiimiläisten!

Miten päädyit työskentelemään OMD:lle?

Urani OMD:llä alkoi aikana, jolloin faksi yhä lauloi ja pöydillä pirisi lankapuhelimet! Aloitin 15 vuotta sitten sattumien kautta traineena niin sanotussa trafiikkitiimissä. Harjoittelijasta matka jatkui mediasuunnittelijaksi ja aina siitä eteenpäin asiakasvastaavaksi. Vuosiin on mahtunut valtavasti; muutoksia niin konsernissa, kuin mediamaailmassakin – isoimpana toki online-mainonnan tuleminen. Ala on aina ollut mielestäni jossain määrin hektinen, mutta online-mainonnan myötä ”syke” on jopa entisestään kiihtynyt. Lisäksi digitaalisen mainonnan seurauksena mediakenttä on laajentunut niin että erilaisten asiantuntijoiden tarve on kasvanut huimasti – muutaman ihmisen osaaminen ei enää riitä. Toki digitaalinen mainonta on tuonut mukanaan paljon muitakin asioita, kuten datan jonka avulla voimme tehdä suunnittelua tarkemmin, personoidummin ja fiksummin. Mielestäni kuitenkin näinä datan, digitalisaation ja automaation aikoina on hyvä muistaa, että yksi asia ei ole muuttunut: teemme markkinointia ihmisille.

Mikä on parasta työssäsi?

Tykkään työssäni ehkä vähän hassuistakin asioista, kuten sopivasta sykkeestä. Liika hoppu ei ole toki hyvästä, mutta sopiva tohina pitää mukavasti tossut liikkeessä! Lisäksi erilaiset ongelmat ja yllättävät tilanteet pitävät mielen virkeänä. Parasta kuitenkin on yhdessä tekeminen ja työskentely hyvin erilaisten brändien parissa.

Paras uraneuvo, jonka olet saanut?

Urani aikana olen saanut lukuisia hyviä neuvoja, mutta olen kovasti mieltynyt toisen maailmansodan ajalta peräisin olevaan (perin kliseiseen) lausahdukseen: ”Keep calm and carry on” – tämä tuntuu toimineen mukavasti niin uralla kuin suurperheen äitinäkin ????